Za nami je še en uspešen floorball turnir v sklopu prireditve Praznika borovnic. Letos se je prijavilo 10 ekip, ki so se čez celoten dan borile za čimboljšo uvrstitev.
Predtekmovanje se je pričelo ob 8 uri, vsaka ekipa je v predtekmovanju odigrala 4 tekme. Kljub visoki temperaturi in gorečemu soncu so ekipe prikazale dobre predstave.
Izločilne boje smo zaradi večjega števila tekem začeli z četrtfinalom. V polfinalu smo bili priča “polanskemu” in “borovniškemu” obračunu. V prvem sta se pomerili ekipi Hipijev in Šalabajzerjev, po napetem in izenačenem dvoboju pa so po kazenskih strelih v finale napredovali Hipiji. V drugi polfinalni tekmi pa sta se pomerili ekipi I9 informirana voda in Švedi. V napeti tekmi so si Švedi v drugem polčasu zagotovili rezultatsko prednost in vstopnico za finale.
Tekma za tretje mesto je pripadla igralcem I9 informirana voda, finale pa igralcem Švedi in grdi raček.

db2

Pokal za najboljšega strelca je pripadel Robertu Koširju (9 golov + 14 podaj), ki je za nagrado prejel pokal in praktično nagrado našega sponzorja Floorballshop.si.
Prve tri ekipe so prejele pokale, ameriške borovnice družine Pirc in pica bone Gostinstva Dolinar.

Vzporedno z floorball tekmovanjem smo priredili tudi turnir v balinčkanju. Osem ekip je Naslov prvaka sta po zanimivem in napetem finalu osvojila Tadej Drlink in Tilen Vehovec, ki sta za nagrado prejela nov set balinčkov.

db1

Najlepše se zahvaljujemo igralcem za udeležbo na turnirju, sodnikom za sojenje in našim mladincem za pomoč na zapisnikarski mizi ter seveda organizatorjem turnirja. Posebna zahvala gre občini Borovnica in županu gospodu Bojanu Čebeli, PGD Borovnica in PGD Breg-Pako, Gostinstvu Dolinar, hišniku Marjanu.