Tako kot vsako leto, je tudi letos “starejša sekcija” FBC Borovnica organizirala tradicionalni Novoletnei floorball turnir, ki je bil spet nekoliko drugačen… nočni, saj so petkove tekme potekale do zgodnjih jutranjih ur, prva sobotna tekma pa se je igrala že zelo zgodaj.

Organizacijo je, tako kot prejšnje leto, v svoje roke kot rečeno prevzela ekipa “Old-stars” s podporo mlajših kolegov. Na turnir se je prijavilo 12 ekip iz Borovnice, Škofje Loke, Poljan, Vrhnike in Ljubljane, kar je, glede na polno zasedenost igralcev v 1. in 2.SFL, zelo dober odziv in kaže, da se vsi nekako vedno radi vračajo v  t.i. Meko floorballa – Borovnico. Skupaj je igralo skoraj 100 igralcev vseh starosti.
Organizatorji so vsaki ekipi ob prijavi podarili darilno vrečo polno dobrot, ravno tako je vsak sodnik prejel vrečko zahvale z uporabnimi stvarmi ter brezplačen obrok v gostišču Godec. Igralci in njihovi spremljevalci so dobili tudi kupončke za cenejšo hrano v gostišču Godec.

Stojnica na hodniku telovadnice se je ponovno šibila pod težo dobrot, pripravljenih iz strani kmečkih žena društva Ajda ter floorball mamic. Igralci in obiskovalci so si lahko tako v soboto kot nedeljo postregli z brezplačnim pecivom, največ zanimanja pa so požele “slavne” sočne mandarine.  Kot zanimivost – letos se je pojedlo kar 100 kg mandarin, ki so jih dobrodušno podarili v trgovini Tuš – Jurček.

Tretje mesto je zasedla ekipa Lene kosti iz Škofje Loke, v finalu pa sta si v zobe pogledali ekipi Leteči liskoti (mešana ekipa Borovnice in Poljan) ter Švedi (Borovnica). Ekipi sta se srečali že v rednem delu, kjer so po izjemno napeti tekmi in z zadetkom razlike zmagali Švedi. V finalu pa so bili slednji očitno že precej utrujeni, saj so jih Leteči liskoti dobesedno sesuli. Res je tudi, da Švedom kljub fantastični igri in res atraktivnim akcijam, sreča ni bila naklonjena in žogica ni in ni hotela v mrežo nepremagljivega Tomaža Demšarja. Na obeh straneh smo lahko videli vrhunsko igro, ki pa je visoko prednost na koncu prinesla borovniško-poljanski navezi.

Zmagovalne ekipe so prejele nekoliko drugačne – sladke pokale ter kupone, ki jih je podarilo gostišče Godec: za 3. mesto velika pizza, za 2. mesto velika pizza + žirafa, za 1 . mesto pa 2 veliki pizzi + žirafa.

Organizatorji se od srca zahvaljujejo v prvi vrsti igralcem, ki se vedno radi vračajo na turnirje v Borovnico, vsem sodnikom in zapisnikarjem, ki so preživeli vseh 24 h v telovadnici, društvu TVD in FBC Borovnica za podporo, društvu kmečkih žena Ajda, Andreji Korošec in floorball mamicam za vse dobrote, ki so jih prostovoljno pripravile, gostišču Godec za nudenje cenejše hrane in pijače ter nagrade za zmagovalce, trgovini Tuš – Jurček za sadje (mandarine), Alešu Zajcu (Komercialne storitve Aleš Zajc s.p.), Alenki Vajnhandl (podjetje Kotanyi) in Beti Debevec (podjetje Žito) za praktične nagrade ter nenazadnje Ireni in Frenku Molku za pomoč pri pripravi in pospravljanju.

Ponovno lahko sklenemo, da je za nami še en izjemno uspešen turnir, za katerim bodo ostali lepi spomini ter upanje, da se kmalu spet snidemo… če nič prej, vabljeni poleti na tradicionalni turnir ob Dnevu borovnic.

 

VR