FBC Borovnica U19 : FBK Polanska banda / Žiri 6:3 (2:1; 0:1; 4:1)
Jan Stražišar 5+1, Matjaž Brlogar 1+1, Davor Stražišar 0+2, Lara Drole 0+1

Mladinci in mladinke so po porazu prejšnji konec tedna v Kranjski Gori tokrat doma osvojili obe točki proti mešani ekipi iz Poljan in Žirov.

Tekmo so odlično odprli gostje, ki so s prvim strelom preko Ržka zadeli in tako hitro povedli. Na drugi strani so Borovničani hitro odgovorili z dvema goloma Stražišarja, ki je na tekmi dosegel kar 5 od šestih golov. Oboji so imeli še nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene in tako se je prva tretjina zaključila z minimalnim vodstvom domačinov.

Druga tretjina je minila predvsem v znamenju izključitev. Kar štiri izključitve so botrovale k napeti tretjini, saj so imeli gostje večino časa igro 5 na 4 ali 5 na 3, vendar se je borovniška obramba z izjemno borbenostjo odlično upirala, nekajkrat pa je dobro posredoval tudi borovniški vratar. Polanci so imeli na voljo tudi kazenski strel, ki ga niso izkoristili. Borovniška obramba je  klonila šele proti koncu tretjine, ko je napako na sredini zopet izkoristil Ržek.

V zadnjo tretjino sta ekipi krenili poravnani, Borovničani pa so hitro povedli z dvema goloma Stražišarja in Brlogarja, vendar se Polanci niso predali. V igri 4 na 4 so znižali preko Vrtačnika,a so mladinci hitro odgovorili in vrnili prednost 2 zadetkov, usodo pa je zapečatil Stražišar z golom v prazno mrežo.

Zagotovo je bila to letos najboljša tekma mladincev, saj so odigrali izjemno borbeno in kombinatorno.
Naslednja tekma je na sporedu 3. januarja prihodnje leto v dvorani Poden, kjer se bomo v gosteh pomerili z Škofjo Loko. Vabljeni!