FBC Borovnica U19 : FBK Polanska Banda/Žiri U19 10:8 (2:1; 5:3; 3:4)
Robert Košir 3+6, Jan Stražišar 4+2, Davor Stražišar 3+0

V polfinalu so se aktualni prvaki srečali z mešano ekipo iz Poljanske doline in Žirov, katero so obakrat premagali v rednem delu, a sta bili obe tekmi izredno napeti, zato je se je napovedoval napet polfinale, v katerem pa so daljši konec potegnili Borovničani in se tako uvrstili v finale, kjer bodo branili naslov prvaka U19.
Začetek je pripadel Borovničanom, ki so hitro zadeli preko Koširja, vendar so Polanci hitro poravnali rezultat preko Ržka, ki je pometel pajčevino. Kmalu zatem je sledila prva od številnih izključitev na tekmi, v kateri so Borovničani prišli do vodstva z igralcem manj in prednost skozi celotno tekmo povečevali, predvsem je blestela trojka Stražišar- Stražišar- Košir, ki je sodelovala pri vseh zadetkih.
Tekma je bila zelo dinamična, saj so se priložnosti vrstile ena za drugo, nekajkrat pa je veselje obeh ekip preprečil okvir vrat. Igra je bila na trenutke dokaj groba, predvsem med prvima napadoma obeh ekip, zato so Borovničani v drugi tretjini za 5 minut ostali brez izključenega Stražišarja, kljub temu pa so mladinci zadržali visoko prednost. V zadnji tretjini so Polanci poskušali z bolj agresivnim pokrivanjem, a jim ni uspelo zadeti in vse je že kazalo na gladko zmago Borovničanov, saj je so v zadnjih 5 minut tekme vstopili z vodstvom 8:4  Prednost pa se je nato začela hitro topiti; najprej so Borovničani zadeli lastno mrežo, nato pa so Polanci s tremi ekspresnimi zadetki minuto pred koncem ujeli priključek. Ko je že kazalo, da bo tekmo odločil podaljšek, pa je zadel starejši od bratov Stražišar in z zadetkom v prazno mrežo popeljal Borovničane v finale.
V finalni tekmi se bodo pomerili z loškim Insportom, ki ga letos še niso uspeli premagati, vendar bodo mladinci dali vse od sebe, da naslov prvaka ostane v Borovnici.

Vabljeni v Kranjsko Goro že to nedeljo ob 18ih, da jih podprete!

žp