FBC Polanska Banda / Žiri : FBC Borovnica U19 6:7 (2:3; 2:2; 2:2)

Zadnje kolo rednega dela so Borovničani odigrali v Železnikih, proti mešani ekipi Polanske Bande in FBC Žiri. Prvo tekmo o Borovničani dobili s 6:3, tokrat pa so zmago dosegli v izdihljajih tekme.

Tekma se je začela z vodstvom Borovničanov, toda Polanci so neumdoma odgovorili nazaj. Skozi celotno tretjino sta imeli obe strani veliko priložnosti, igra pa je bila dokaj agresivna iz obeh strani. Sredi tretjine se je ponovil scenarij iz začetka. Borovničani so zadeli, a so Polanci kmalu odgovorili. Malo pred koncem pa je za vodstvo gostov znova poskrbel Davor Stražišar in tako so na odmor odšli s prednostjo 3:2.

V drugi tretjini se je zgodba nadaljevala, Borovničani nikakor niso uspeli povesti z dvema goloma razlike, Polanci pa niso uspeli preiti v vodstvo. Vmes so Polanci preko Vrtačniki zadeli tudi kazenski strel, za vodstvo aktualnih prvakov pa je poskrbel Košir, ki je zadel v zadnji minuti tretjine in postavil izid 5:4.

Izjemno zanimiva je bila zadnja tretjina, kjer so Polanci/Žirovci vršili pritisk visoko na gostujoči strani, Borovničani pa so zadeli iz protinapadov. Po vnovičnem vodstvu Borovničanov je sledilo dolgotrajno obleganje vrat, kjer se je nekajkrat izkazal Petrič, a je obramba kmalu klonila in ekipi sta v zadnje minute vstopile poravnane. Tekmo je odločil Košir, ki je zadel iz sredine igrišča. Nasprotniki so poskusili tudi s 6 igralci, a brez uspeha. Tekma se je tako končala z izidom 6:7.

Tekma je bila izredno zanimiva in napeta, gledalci so videli veliko domislenih akcij, kar nekaj strelov v okvir vrat, oba vratarja pa sta imela veliko dela, da sta ekipi ohranjala v igri.

Redni del je tako zaključen, Borovničani so osvojili 10 od 16 možnih točk (5 zmag, 3 porazi). Veseli dejstvo, da so bili uspešni na tekmah z ekipami, ki jih pričakujejo v končnici, a vse to bo potrebno odmisliti, saj v polfinalu odloča le ena tekma.

 

žp