FBC Borovnica U19 : ŠD Zelenci KG 6:5 (1:2; 1:0; 4:3)
Jan Stražišar 0+4, Robert Košir 2+0, Rok Novak 2+0, Ana Pristavec 1+1, Laura Kumberger 1+0

Na Vrhniki so se mladinci pomerili s tekmeci za 3. mesto na lestvici, Zelenci iz Kranjske Gore. Tekma se je začela z vodstvom domačih, a so do konca tretjine gostje povedli z 2:1. V drugi tretjini je domači trener premešal peterke, kar se je odrazilo v agresivnejši igri Borovničanov.

V drugi tretjini so gledalci videli samo en zadetek, oba vratarja sta imela veliko dela in tako držala ekipi v igri, priložnosti pa so se vrstile na obeh straneh. Borovničani so si priigrali veliko priložnosti, a so ostale neizkoriščene, vendar so preko Kumbergerjeve prišli do  izenačujočega zadetka v izdihlajih tretjine.

Zadnja tretjina pa je ponudila veliko igre z igralcem več. Zelenci so kaznovali 2 napaki v obrambi in povedli s 4:2, nato pa so Borovničani  začeli rezultat preobračati. V dveh power-playih je zadel Novak, ki  je tako izenačil rezultat, a so Zelenci nemudoma odgovorili. Prednost ni trajala dolgo, saj so si nasprotniki privoščili novo izključitev, česar aktualni prvaki niso izpustili iz rok in znova zadeli. Zaradi nešportnega obnašanja vratarja Zelencev, so ob 5. golu dobili priložnost za popoln zasuk, kar je izkoristila Ana Pristavec, ki je z lepim zadetkom pod prečko matirala gostujočega vratarja, ki je sicer skozi celotno igro reševal nasprotnike. Napeto tekmo so tako pripeljali do konca in vknjižili pomemben par točk, saj so si  tako zagotovili (vsaj) 3 mesto.

Igra mladincev tokrat ni bila tako kombinatorna in uigrana, a sta tokrat manjkala standardna člana, Stražišar in Črnilogarjeva.

Zadnja tekma rednega dela bo proti najverjetnejšim tekmecem v polfinalu, Polanski Bandi, ki so jo prvič doma premagali s 6:3. Zagotovo bo tekma zelo napeta, zato vabljeni v Železnike 6.

 

žp