FBK Insport U19 6:2 FBC Borovnica U19
Strelci: Robert Košir 1+1, Ana Pristavec 1+0

Pretekli vikend je postregel še z zadnjim dejanjem letošnje lige do 19 let, finalom med Škofjo Loko in aktualnim prvakom, Borovnico. Med rednim delom so obakrat slavili Ločani in tudi v tretje so zasluženo zmagali z rezultatom 6:2.

Tekmo so tokrat odlično odprli Borovničani, ki so že v uvodnih minutah zapretili preko Novaka, ki je zatresel prečko, pripravili pa so si še nekaj nevarnih priložnosti. Borovničani so pobudo prevzeli  uvodnih minutah, vendar so prvi zadeli gostje, ko so pospravili odbito žogico pred golom. Borovničani so predvsem igrali na protinapade, Ločani pa so z organizirano igro prihajali do priložnosti in minuto pred koncem 1. tretjine postavili izid tretjine- 2:0.

V drugi tretjini se igra ni bistveno spremenila, saj so imeli Borovničani probleme v zaključku napadov, Ločani pa so pritiskali na vrata Borovničanov, vendar je bil tokrat dobro razpoložen Petrič, veselje pa je nekajkrat preprečil okvir vrat. V enem izmed protinapadov Borovnice je polvisoko žogico pospravil Košir in znižal vodstvo Ločanov. Skozi tretjino so si prislužili kar nekaj izključitev, kar so igralci iz Škofje Loke kaznovali in pobegnili na udobno prednost treh zadetkov.

V zadnji tretjini pa so Borovničani poskusili z agresivnejšim pokrivanjem, a so nasprotniki hitro kaznovali napake v obrambi in zadeli še dvakrat. Po prejetem šestem zadetku so Borovničani premešali postave in tako so do priložnosti prišli vsi igralci in igralke, za znižanje pa je poskrbela Ana Pristavec, ki je zadela iz sredine igrišča. Tekmo so Ločani mirno zaključili in se tako zasluženo veselili naslova prvakov.

Poleg pokala za 2. mesto so Borovničani prejeli še 2 pokala: Za najboljšega strelca je pokal dobil Robert Košir, za najboljšega vratarja pa Žan Petrič.

Ekipa je v primerjavi z lanskim letom rahlo spremenjena, saj sta odšla Podržaj in Rot, mešani ekipi fantov in deklet pa so se pridružili še mladinci iz Vrhnike (Filipič, Jerina, Sukič). Skozi sezono je celotna ekipa pokazala borbeno igro, ki jih je pripeljala do finala. Mladinci so tekmovanja za letos zaključili, 2. mesto pa je dober in predvsem realen rezultat.

(ŽP)