Minuli vikend je v Kranjski Gori potekal sodniški in trenerski seminar, ki je potekal pod vodstvom strokovnjakov iz Mednarodne floorball zveze. Iz našega kluba so se sodniškega seminarja udeležili Tadej, Davor in Aleš, trenerskega pa Tanja in Anže.

Skupaj je bilo udeleženih 28 sodnikov in trenerjev iz 8 slovenskih klubov.

Anže je po seminarju povedal: “Seminar za trenerje je bil vrhunski. Teoretični del je potekal v obliki debate oziroma pogovora, vse skupaj pa smo zaokrožili še z prakso v telovadnici. Dobili smo veliko novih informacij, vaj, idej, kako narediti ali pa samo izboljšati trening. Prejeli smo veliko informacij glede obrambne postavitve in formacije napada, ki smo jih na tekmi U19 fantov tudi preizkusili.”

Davor je dodal: “Na seminarju je predaval Sami Rahikainen, IFFov observer in dolgoletni sodniški inštruktor. Obravnavane so bile različne teme kot so vodenje tekme, izbira in konstantnost kriterija, premikanje po igrišču, komunikacija in psihologija. Udeleženci so se v soboto zvečer preizkusili na tekmi slovenske reprezentance U19 na Jesenicah in to tako, da je šest sodniških parov sodilo po 10 minut tekme, ki so jo vodili udeleženci trenerskega seminarja. Sodniki so lahko preizkusili tudi profesionalne slušalke katerih smo vajeni videti na velikih tekmovanjih, kar je za večino bila novost. Predavatelj je tekmo snemal in so v nedeljo sodniki skupno analizirali svoje sojenje, g.
Rahikainen pa je vsem podal kar nekaj nasvetov kako naj postanejo še boljši. Pogovor je potekal tudi o razvoju sodniške organizacije, ki je znotraj FZS nažalost zelo zapostavljena.
Kljub nekaterim organizacijskim pomankljivostimi je seminar požel veliko pohval s strani udeležencev. Zaradi premajhne dvorane v Kranjski Gori je žal odpadel praktični del, razen že omenjene tekme, za kar upamo, da bo v kakšni naslednji ponovitvi bolj poskrbljeno.