Včeraj, 27.julija 2015 smo se udeležili slovesnosti ob prazniku občine Borovnica, na kateri so bila podeljena tudi različna priznanja.
FBC Borovnica je prejela občinsko priznanje, ki je potrdilo izjemen uspeh borovniških floorballistov v pretekli sezoni, saj so kar tri naše ekipe osvojile naslov državnih prvakov.

Občinsko priznanje za izjemne športne dosežke je iz rok gospoda župana Bojana Čebele prevzela predsednica floorball sekcije TVD Partizan Borovnica, Barbara Pristavec.

podelitev_rm
Foto: Rok Mihevc

Takole so nas predstavili:
“Floorball sekcija TVD Partizan Borovnica, FBC Borovnica je edina v zgodovni slovenskega floorballa, ki ji je uspelo osvojiti trojčka državnih prvakov, letošnjo sezono celo že drugič. Borovniški floorballisti so poleg uspehov mladinskih sekcij letošnjo sezono osvojili naslov državnih prvakov v Elitni ligi (člani), 1. Ženski ligi (članice) ter 1.Slovenski u19 ligi (mešana ekipa dečkov in deklic do 19let). Članice so v preteklem letu osvojile tudi mednarodni turnir Ljubljana Open.

Borovniški mladinci s starostjo do 19 let so na zadnji tekmi državnega prvenstva doživeli sicer poraz proti vrstnikom iz Škofje Loke, vendar so si že v prejšnjih krogih zagotovili pomembno rezultatsko prednost. S selitvijo na veliko igrišče so bili primorani združiti moči in tako je bila FBC Borovnica je edina ekipa, ki je vsebovala tudi dekleta. Z uspešnim sodelovanjem in dobrim vodstvom so  dekleta in fantje osvojili naslov državnih prvakov v svoji kategoriiji.  Dokazali so, da se da tudi z mešano ekipo narediti vrhunski rezultat in lahko rečemo, da je osvojitev prvenstva z mešano ekipo zgodovinski uspeh slovenskega floorballa. Najboljši strelec je bil prav tako igralec FBC Borovnica, Robert Košir.

Sezono 2014-15 si bomo zapomnili tudi po ponovno osvojeni lovoriki naše ženske članske ekipe, Lady Zone Borovnica. Z letošnjo okrepljeno ekipo, ki jo je sestavljalo več različnih generacij nežnejšega spola, so Borovničanke osvojile že šesti naslov prvakinj državnega prvenstva v floorballu. Tokrat je odločila peta tekma proti ekipi Olimpije, ki je bila polna tekmovalnega naboja. Z enim porazom in štirimi zmagami v pretekli sezoni so zlate Borovničanke opravile s tekmicami.

Že tretje leto zapored pa so se za naslov državnega prvaka slovenske floorball lige potegovali tudi naši najboljši fantje, ekipa Unihoc Borovnica. Borovničani so celotno sezono suvereno ostajali na vrhu lestvice, ob koncu rednega dela pa jim je z osvojenimi 26 točkami uspelo s točko prednosti zadržati prvo mesto. V polfinalu so bili boljši od Škofje Loke in si tako z dvema zmagama zagotovili vstopnico v finale. V finalu pa so se pomerili z ekipo Polanske Bande, ki je v polfinalu prav tako po dveh tekmah premagala FBK Olimpijo.  Finalni obračun je potekal na Vrhniki, vrhunski dogodek sezone pa je potekal pod organizacijo FBC Borovnica. Unihoc Borovnica je po vrhunski finalni tekmi osvojila naslov državnega prvaka v floorballu. Najboljši strelec elitne lige je bil  naš Robert Košir. Naziv najboljšega vratarja pa je prav tako pripadal Borovničanu,  Benjaminu Bajcu.”

 

Naslovna fotografija, vir: Občina Borovnica