UNIHOC Borovnica : FBK Polanska Banda 8:4 (2:0; 3:1; 3:3)
Korošec 2+2, Košir 2+1, Stražišar Jan 1+2, Podržaj 1+1, Pristavec 1+1, Rot 1+0
V težko pričakovanem finalu so se Borovničani na domačem igrišču na finalni tekmi pomerili s Polansko Bando. Prvouvrščeni ekipi po rednem delu sta v finalni tekmi pred številnimi gledalci in navijači prikazali odlično igro.
Borovničani so od začetka tekme visoko pokrivali nasprotnika in jim onemogočali organizacijo napada. Polanska Banda je skozi celotno prvo tretjino imela več priložnosti, ki jih ni izkoristila, Bajec je bil vseskozi na pravem mestu. Gledalci so na prvi gol morali počakati skoraj do konca prvega dela, ko je v svojem stilu Borovnico v vodstvo popeljal Korošec. Minuto za tem je po napaki v zadnji vrsti Polanske Bande izkoristil Pristavec, s podajo je našel Podržaja, ki je premagal gostujočega vratarja in postavil rezultat tretjine.

Po premoru so fantje v rdečih dresih v obrambi in napadu delovali bolje kot v prvi tretjini, po izključitvi Pustavrha so v igri z igralcem še povišali vodstvo, ko je zadel Korošec po vrhunski podaji Koširja. Polanci so prvič zadeli preko Šturma, domači pa so minuto zatem odgovorili preko Pristavca po protinapadu, kjer mu je z izvrstno podajo pomagal Jan Stražišar. Borovničani so do konca tretjine zadeli še enkrat, Knifica je premagal Rot, podajo pa je prispeval Jan Stražišar.

V zadnjo tretjino so domači vstopili nekoliko ležerno, zamujali so v duelih in sledili sta 2 izključitvi, kjer je obakrat klonila domača obramba in tekmo naredila še bolj zanimivo. Na srečo domačih je Košir, v 53. minuti po podaji Korošca, zadel za 6:3 in nekoliko pomiril domače navijače. Pet minut pred koncem je zadel Drlink in ohranil upanje za Polance, ki so poskušali tudi z igro brez vratarja, ki pa se jim ni izplačala, v prazno mrežo je žogico potisnil Jan Stražišar, za piko na i pa je Košir zadel 6 sekund kasneje.

IMG_0578 (3)

Unihoc Borovnica je osvojila naslov državnega prvaka po težki in napeti tekmi. Čestitke Polanski Bandi za prikazano igro v finalu in vedno boljše predstave v državnem prvenstvu.

Poleg pokala za prvo mesto je ekipa Borovnice prejela še dva pokala: Benjamin Bajec je bil razglašen za najboljšega vratarja, Robert Košir pa je prejel nagrado za najboljšega strelca elitne floorball lige.

Robert Košir nam je svoje vtise zaupal takole: »Na zadnjo tekmo sezone smo se zadnje tedne zelo pripravljali.  Tekmo smo začeli zelo napadalno in od prve sekunde visoko pokrivali nasprotnike, kar se je velikokrat dobro obrestovalo, večkrat pa so tudi nasprotniki prihajali do dobrih priložnosti. Prvi dve tretjini smo odigrali kar dobro saj smo prišli do vodstva in s tem lažje zadihali. Zadnjo tretjino pa so na plin stopili Polanci in nam z visokim pokrivanjem onemogočali napade. Z izvrstnimi obrambami je naš Benjamin v obup spravljal nasprotnike in s svojimi predstavami zasluženo prejel pokal za najboljšega vratarja. Dobro smo izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile in slavili z 8:4. Na koncu bi se rad zahvalil vsem navijačem, ki so spodbujali nas in nasprotnike, saj so pričarali nepozaben dogodek, ki mi bo vedno ostal v spominu. Zelo sem vesel priznanja za najboljšega strelca, vendar se nočem preveč hvaliti. To priznanje pripada celotni ekipi, ki me je skozi celo sezono podpirala v slabih in dobrih časih. Hvala vsem!«

IMG_0636 (2)  IMG_0634 (2)

Vratar Benjamin Bajec pa je povedal: »Lahko rečem, da se je Polanska banda izkazala za dostojnega nasprotnika v finalu, so zelo hitra ekipa in imajo velik potencial. Tako kot celotno sezono, smo tudi v finalu z majhnim številom igralcev v visokem tempu ‘odgarali’ 60 minut igre. Z visokim pokrivanjem smo onemogočali organizacijo napada ter izkoriščali njihove napake. Sicer smo imeli nekaj kriznih minut v zadnji tretjini, ampak smo pritisk nasprotnika zdržali in tekmo v res fantastičnem vzdušju uspešno zaključili. O svojih soigralcih lahko govorim samo v presežkih, saj smo letošnjo sezono naredili velik korak naprej v kreativnosti v napadu. Dosegli smo daleč največ golov v elitni ligi, prav tako dobili tudi najmanj golov. Nagrada vratarja elitne lige pravzaprav pripada vsem mojim soigralcem, saj so vsako tekmo ‘garali’ na igrišču.  Imamo odlično ekipo, se zelo dobro razumemo in uživamo v igri! Na koncu naj pohvalim vse navijače za fantastično vzdušje in pa vse prostovoljce, ki so prispevali k izvedbi finala!«

 

Posnetek celotne tekme s komentatorjem Urbanom si lahko ogledate tukaj.