FBC Žiri : FBC Borovnica 3:9 (2:2, 0:3, 1:4)

V 4. krogu EFL so se Borovničani v gosteh pomerili z ekipo iz Žirov. Na gostovanje so se odpravili v okrnjeni zasedbi, zato se je vratar Petrič ponovno prelevil v napadalca in se pri tem zelo izkazal.

Uvod je pripadel domačinom, ki so preko kapetana Mlinarja povedli z igralcem več. Borovničani so v razmaku 10ih sekund zadeli dvakrat, vendar so po lepo izvedeni akciji Žirovcev prejeli gol in prva tretjina se je končala z rezultatom 2:2. Nato so sledile minute, ki so pripadle borovniškim igralcem. Žirovci so si prislužili izključitve, iz štirih poizkusov so igralci Borovnice trikrat zatresli mrežo domačinov. Zadnji gol in “hattrick” na tekmi, je dosegel Žan Petrič.
Pohvaliti velja vse igralce Borovnice, začenši z Benjaminom Bajcem, ki je s svojimi obrambami nasprotnike spravljal v obup. Vsi igralci, ki so stopili na parket so dosegli vsaj eno točko.

Petrič 3+0, Stražišar J. 2+1, Pristavec 2+1, Košir 1+2, Bizjak 0+2, Kržič 1+0, Birtič 0+1, Podržaj 0+1

Do konca prvega kroga EFL imajo Borovničani še tekmo proti Olimpiji, ki v goste prihaja 22.11.(tekma s Polansko Bando še ni bila odigrana), trenutno pa si delijo 3. mesto na lestvici z InSport Škofja Loka.

 

AP