Letos sta v Prago odpotovali okrnjena članska A ekipa, ter ženska ekipa, okrepljena z dekleti iz Hotavelj in igralko iz Španije.

 

Člani so po treh tekmah v skupinskem delu zasedli 3. mesto. Predvsem preveč izgubljenih žogic je bil glavni vzrok za to, da so premagali le eno ekipo. Tako so se uvrstili v 1/128 finala (2. mesto v skupini ekipo kvalificira v 1/64, 1. pa v 1/32). Tam so se fantje pomerili z ekipo FBC Cavallino Rampante (4. v svoji skupini) in jih gladko premegali s 5:0, nato pa v 1/64 s 3:1 izločili še češko ekipo iz Ostrave (2. v svoji skupini). V soboto dopoldne so jih v 1/32 pričakali finci Hervannan Pallohurjat (1. v svoji skupini). Borovničani so z izjemnima zadetoma Petrovića in Jana Stražišarja prevzeli pobudo in po polovici prvega polčasa vodili s 3:1. Nato so nasprotniki zaigrali bolje, naši pa so izgubili večino dvobojev ob ogradi in do konca tekme prejeli še štiri zadetke ter se tako poslovili v 1/32 finala. Borovniške krvnike so v 1/8  za rezultatom 4:2 izločili kasnejši zmagovalci moške kategorije, ekipa SKV (Češka). Z ekipo SKV so se “coklarji” že srečali nekaj let nazaj, ko so Čehi naše izločili po kazenskih strelih v 1/16.

Fantom se je poznala predvsem kratka klop, saj je poleg dveh vratarjev, nastopilo le 8 igralcev. Ekipa je s turnirjem sicer zadovoljna, saj so manjkali kar 4 igralci prvega napada iz lanske šampionske sezone (Podržaj, Korošec, Časar, Kržič). Vsi so pokazali precej več kot v državnem prvenstvu, predvsem pa je v vratih blestel Žan Petrič. Na turnirju so namreč zadeli vsi igralci, z izjemo Bizjaka (Birtiču so po napaki v zapisniku “ukradli” zadetek). Beno Bajec je kot trener ženske ekipe tudi tokrat izpustil precej tekem in je od 6 tekem branil le 2.

Vsi rezultati članov –  http://www.czechopen.cz/en/rozpis.aspx?tournamentid=1&teamid=6704&lang=en

Statistika članov – http://www.czechopen.cz/en/teamplayers/6704-fbc-borovnica

 

Dekleta so v  skupinskem delu zabeležile tri poraze in zasedle 4. mesto, a v izločilnih bojih pokazale bistveno več in v 1/64 izločile ekipo 1. SC WOOW Vítkovice, v 1/32 pa še norveško ekipo Savene IF. Tudi članice so nato v 1/16 klonile proti finski ekipi. Kljub temu, da so Borovničanke večkrat sprožile proti vratom ekipe HUKU, so finke v drugem polčasu povedle z 2:0. Naše so nato preko kapetanke Barbare Gabrovšek znižale na 2:1, a je žal pri tem tudi ostalo.

Članice so tako kot fantje, v skupini imele težave predvsem z igro v napadu. V izločilnih bojih so nato zaigrale bolje, Laura Žavbi je branila odlično, predvsem pa so Borovničanke agresivno odvzemale žogice nasprotnicam že na njihovi polovici. Izpadle so proti enakovredni ekipi, ki pa je bistveno bolje izkoriščala svoje priložnosti.

Vsi rezultati članic – http://www.czechopen.cz/en/rozpis.aspx?tournamentid=1&teamid=4437&lang=en

Statistika članic – http://www.czechopen.cz/en/teamplayers/4437-borovnica-floorballshop-si

članice-CO

O sodnikih…

V Pragi je sta sodila tudi dva slovenska sodniška para. Andraž Zupančič in Aleš Zorman, ki že imata mednarodno sodniško licenco, sta večino tekem odsodila v ženski elitni kategoriji, njun vrhunec pa zagotovo četrtfinalna tekma (elita ženske), ki se je sicer končala po kazenskih strelih. Davor Matijašević in Aleš Kržič pa sta bila za dobro sojenje na turnirju, nagrajenja s sojenjem v finalu ženske kategorije (v kateri so sicer igrale tudi naše punce). Sodniki na tem turnirju odsodijo tudi do 6 tekem na dan, skupno pa več kot 15 in so vsekakor prevečkrat spregledani.

 

O Časotu…

Najboljši strelec v lanski sezoni elitne lige v Sloveniji, je na Czech Open-u igral za ekipo Sparte iz Prage, ki je nastopala v elitni moški kategoriji. Začel je v tretjem napadu in se izkazal že na prvi tekmi, ko je proti švicarskim prvakom Floorball Koeniz, dvakrat podal za zadetek, v zadnji minuti pa ob zaostanku Sparte s 3:2, lepo odigral dvojno podajo in s strelom ob prvi vratnici zadel za končnih 3:3. Sparta je kasneje z rezulatom 2:3 izpadla v 1/8 proti aktualnim češkim prvakom 1. SC WOOW Vítkovice. Luka je bil s 5 točkami (1G + 4A) drugi strelec svoje ekipe na tem turnirju.

http://www.sparta-florbal.cz/clanek-397-Predstavujeme-A-tym-Luka-Casar-is-back.html

 

Podaljšan vikend v Pragi je bil tudi letos zadetek v polno. Dekleta so se z okrepitvami za novo sezono (iz ekipe Zverin) dobro ujele, fantje so bili po 6 tekmah z 8 igralci izmučeni, češko pivo pa se je po zadnji tekmi na turnirju odlično prileglo.

Kljub tekmovalnemu naboju in igri “na nož”, je na tem turnirju prerekanja in pritoževnja čez sodnike zelo malo, po tekmi pa vedno sledi stisk roke nasprotniku in sodniškemu paru.

Dodaj odgovor