V soboto 11.10.2014 se je ekipa članic, Borovnica Floorballshop.si odpravila na gostovanje v Dobrovo.

Hiter pritisk domačih Jawsov je rezultiral z zgodnjim zadetkom. Fantje so hitro oddajali žogo in si ustvarjali številne priložnosti. Kljub številnim blokadam in obrambam so dekleta v prvih desetih minutah prejela kar 6 zadetkov.

Ritem igre so ujela šele v od 10. minute naprej, kar je rezultiralo s tem, da 20 minut niso prejele zadetka. Dekleta so blokirala veliko strelov, razbijala igro fantov ter prihajale
do priložnosti iz protinapadov. Žal je bil zaostanek do takrat že velik in so lahko le upale, da jim bo kakšno od taktičnih zamisli uspelo realizirati. V drugi tretjini so prejele tri zadetke. Vsekakor bodo zadnjo tretjino, predvsem pa zadnje minute tekme raje pozabile.
So pa po tem, ko je bilo jasno, da tekme ne bomo mogle prevesiti v svojo korist, dale priložnost še novinkama, ki ju moramo za prikazano igro pohvaliti.

Vratarka Tanja je še dodala: “V prihodnje si želimo bolj zbranih začetkov tekme, ko fizično še lahko nekako pariramo fantom. Zaključki tekem bodo vedno težki, česar smo se zavedale, ko smo se vključile v 1. SFL.”

Dekletom čestitamo za borbo in jih vzpodbujamo, da vztrajajo v velikem floorballu, kljub temu, da je osvojitev točk v tej sezoni kar visok cilj.

TM