V soboto 24. 4. 2016 je potekal zaključni turnir ženskih ekip. Na njem so nastopile štiri ekipe in sicer Lady Zone Borovnica, FBK Olimpija Ljubljana, ŠD Zelenci in še organizator turnirja Polanska banda.

Že v zgodnjih jutranjih urah je naša ekipa odigrala polfinalno tekmo. V nekoliko okrnjeni postavi so odigrale tekmo proti Zelenkam in se suvereno uvrstile v finale. Borovničanke so nasprotnicam po lepih, organiziranih napadih, polnih domišljije, napolnile mrežo s kar 27 goli. Prejele pa so le 4. Nato je sledil dolg premor do finala, vmes se je odigral še drugi polfinale, ki so ga dobile Polanke proti Olimpiji z rezultatom 6:3 in tekma za tretje mesto, kjer so zmagale Ljubljančanke in sicer 7:3.
Ob 17 uri pa je sledil še vrhunec letošnje ženske sezone. Borovničanke so v tekmo vstopile nekoliko zaspano in v obrambni vrsti puščale veliko lukenj, kar so Polanke hitro kaznovale s tremi goli. Naše punce nikakor niso našle pravega tempa igre, a so vseeno zadele, a rezultat ni dolgo ostal tak, saj so domačinke hitro ponovno zadele. Sledil je time out po katerem so dekleta ujela svoj ritem in z visokim pokrivanjem začela zadevati. Po prvi tretjini je bil tako rezultat 4:3 v korist domače ekipe.

V drugi tretjini je vsaka ekipa zadela samo enkrat, vendar je treba omeniti, da so Borovničanke pokazale veliko bolj napadalno igro, v kateri niso pozabile na obrambo. Gol za našo ekipo so dekleta dosegla med tem, ko so igrale z igralko manj. Napad se je začel že za njihovim golom, ko je Anamarija Košir preigrala kar dve nasprotnici in pred golom poiskala Lauro Kumberger, ki se je dobro znašla in žogico pospravila pod vratnico. Tako se je druga tretjina zaključila z rezultatom 5:4, še vedno v korist domače ekipe.

Na začetku tretje tretjine je Borovnica izenačila in rezultat se ni spremenil do štirih minut do konca, ko so po napaki v obrambi zopet zadele Polanke. Sledil je val navdušenja na tribunah, a Borovničanke so se zavedale da imajo še dovolj časa za popoln preobrat. Puncam ni ostalo drugega kot igra na vse ali nič. Že celotno igro so igrale zelo napadalno, v sami končnici pa so se borile za vsako žogo in nasprotnice, ki so žogo zadrževale za golom, pokrile zelo visoko. Zadnjih 15 sekund so poizkusile tudi z igralko več, kar se jim je obrestovalo. Na igrišču so bile štiri gostujoče in tri domače igralke. Domačinke so se odločile za pokrivanje prostora pred golom, kar pa je kaznovala Laura Kumberger, ki je s strelom iz sredine, le dve sekundi pred koncem poskrbela za izenačenje. Nato je sledil le še buli in zadnji pisk sirene.

Sledili so še 5 minutni podaljški na zlati gol. V petih minutah ni zadela nobena od ekip, čeprav sta si obe pripravili kar nekaj lepih priložnosti. Ob pisku sirene je bilo jasno, da bodo o zmagovalcu odločali kazenski streli. Prve so izvajale Polanke, vendar je Tanja Matijaševič obranila njihov strel, nato je sledil še prvi strel za naše, ki ga je izkoristila Nina Ferkolj. V drugo so bile uspešne tudi Polanke, nato je za Borovničanke zadela še Anamarija Košir. Rezultat je bil tako 2:1, zadnji strel Polanske bande je tako že lahko odločal o zmagovalcu. In tudi je. Po zgrešenem strelu je bilo finalne tekme končno konec. Tako je ekipa Borovničank osvojila še sedmi zaporedni naslov državnih prvakinj. Iskrene čestitke!

 

ld