V nedeljo 20. decembra so članice ekipe Floorballshop.si Borovnica igrale novo tekmo na domačem igrišču. Tokrat so v goste prišle igralke FBK Olimpije. Cilj je bil jasen in sicer prva zmaga v sezoni, ki je še vedno tako težko pričakovana. Na žalost jim tudi tokrat ni uspelo, kljub glasni podpori domačih navijačev.

Tekmo so začele odločno in borbeno, a so kljub temu prehitro prejele dva gola. Zaostanek po prvi tretjini je bil za igralke le še dodatna motivacija, da so se v drugi tretjini Ljubljančankam še bolj odločno in agresivno zoperstavile in tudi prvič zadele. Gol je padel po lepo izvedenem prostem strelu, ko je po podaji Mance Šribar mrežo nasprotnic zatresla kapetanka Vesna Črnilogar. Ne dolgo zatem je sledil nov gol, tokrat je po odbiti žogici in zmedi pred golom Olimpije z malo sreče zadela Marijana Prosen Žerjav. Borovničanke so v drugi tretjini razliko zmanjšale na 2: 6, a rezultat je bil še vedno v prid Olimpije. V tretji tretjini so domače igralke igrale še bolj borbeno in dosegle dva gola. Tokrat najprej Špela Remec na podajo Mance Šribar, zadnja, ki je zatresla mrežo gostov, pa je bila Vanja Remec, znova na podajo Mance Šribar.

Končni rezultat je bil 4:8 za gostujočo ekipo iz Ljubljane. Rezultat morda ne kaže dejstva, da je bila tokratna predstava najboljša v sezoni in da so bile igralke zelo blizu zmagi. Zagotovo pa si zaslužijo pohvalo za njihovo borbenost in požrtvovalnost na igrišču.

 

ŠP