V nedeljo, 4.10.2015, se je uradno začelo državno prvenstvo 1.ženske slovenske floorball lige, kjer sta se v Borovnici pomerili domači ekipi Floorballshop.si, mešana ekipa deklet U-16 in naših mamic, ter aktualne prvakinje Lady Zone.
Obe ekipi sta v prvi tretjini prikazali odlično igro, na obeh straneh je bilo veliko strelov na gol, vendar je izkušenost prvakinj vseeno prevladala, saj se je tretjina zaključila z rezultatom 4:0.
Drugo tretjino sta obe ekipi nadaljevali z enakima strategijama. Dekleta Floorballshop.si so sicer nekoliko popustila, vendar so izkoristila power play v zadnji minuti tretjine ob izključitvi Eve Košir. Trener Andraž Podržaj je na igrišče poslal mlado trojko Špela Remec, Sara Turšič in Anja Košir, ki so s svojim prvim golom zaključile tretjino.
V tretji tretjini so se dekleta Floorballshop.si ponovno zbrala in napadala na polno, tudi trener je nekoliko spremenil napade, vendar sreča nekako ni bila na njihovi strani in kljub številnim strelom na gol, žogica nikakor ni hotela za hrbet izkušene Tanje Matijaševič. Poleg tega je bila takoj v začetku tretjine izključena še Vesna Črnilogar, vendar so se igralke Floorballshop.si uspešno ubranile v igri 3 proti 2, saj nasprotnicam ni uspelo zadeti mreže Julije Stopar. Nekoliko se jim je sreča ponovno nasmejala, ko so igralke Lady Zone 3 minute pred koncem tekme napačno menjale in nasprotnice so imele ponovno igralko več na igrišču. Tokrat je namesto Anje Košir na igrišče prišla Manca Šribar, ki je v zadnji sekundi izkoristila prosto pot do gola in zadela za končni rezultat 16:2 za Lady Zone.

DSCF4455
Ne glede na rezultat, smo videli zanimivo tekmo, obvezno pa je potrebno pohvaliti tudi novo vratarko Floorbalshop.si Julijo Stopar, ki se je lepo vključila v ekipo in odlično branila skozi celo tekmo.

Dekleta Floorballshop.si imajo sedaj dober mesec in pol pavze do naslednje tekme v Kranjski Gori, Lady Zone pa bodo nadaljevale že 25. tega meseca v Ljubljani proti dekletom Olimpije.