UNIHOC Borovnica : FBK Olimpija 9:3 (1:0; 3:2; 5:1)
Robert Košir 3+2, Rok Korošec 2+2, Anže Pristavec 2+1, Andraž Podržaj 0+2, Rok Novak 0+1, Jan Stražišar 1+0, Ambrož Rot 1+0, Miha Petrič 0+1

Na sobotni tekmi smo gostili pomlajeno postavo ljubljanske Olimpije. Oboji smo se v boj za nove točke podali s po devetimi igralci. Zmaga na povratnem medsebojnem obračunu je tokrat zanesljivo ostala doma.

Gostje so se v srečanje podali zelo zaprto in previdno. S tem so nam podarili pobudo na sredini igrišča, sami pa poskušali s protinapadi. Središče dogajanja prvega dela tekme je bil ljubljanski vratar, katerega je, ob številnih obrambah, nepripravljenega ujel le klasičen Koširjev strel s potega.

Konec prve tretjine so zaznamovale tri zaporedne izključitve domačih borcev, kar je omogočilo kontinuiran pritisk Olimpije, kateri se je nadaljeval tudi v drugo tretjino. Tretjo prednost igralca več je s spretno podstavljeno palico po nevarni polvisoki podaji izkoristil mladi Potočnik. Izenačenje ni trajalo dolgo, saj je prevlado na igrišču z lepim strelom realiziral Korošec. Tekmo so dokončno v našo korist preobrnili predvsem natančni streli ob prekinitvah. Stražišar, Košir, Pristavec in Rot so z različnih položajev izkoristili dano priložnost. Dva zadetka ljubljanskega kapetana sta tako le ublažila poraz, končni rezultat pa je znova postavil Korošec z mojstrskim zadetkom nepričakovane polvisoke podaje.

Prevlado na igrišču smo najbolje izkoristili v zadnjem delu tekme, v katerem nismo padli, temveč kvečjemu stopnjevali tempo. Ključnega pomena je bila predvsem dobra fizična pripravljenost. Skozi celotno tekmo smo vršili pritisk globoko na nasprotnikovi polovici, s čimer smo izsilili napake ter razbijali organizacijo igre Olimpije.

Do naslednje tekme imamo znova trotedenski premor, po katerem nas čakajo najpomembnejše tekme sezone.

 

sk