FBC Žiri : UNIHOC Borovnica 1:3 (0:0; 1:1; 0:2)
Jan Stražišar 1+0, Silvo Komatar 1+0, Aleš Kržič 1+0, Ambrož Rot 0+1, Andraž Podržaj 0+1

Zadnjo tekmo tega koledarskega leta smo odigrali proti hitrim Žirovcem. V sicer hladni Idrijski dvorani smo pričakovali vroč boj, saj obe ekipi po slabšem začetku sezone nujno potrebujeta točke. Oboji smo nastopili v okrnjenih zasedbah, kar se je močno poznalo tekom srečanja. Ni bilo veliko brezglavega zaletavanja in tveganih akcij, kajti oboji smo se zavedali pomanjkanja menjav ter kaj lahko prinese rezultatski zaostanek.
Prva tretjina se je končala brez zadetkov. Bili smo si enakovredni nasprotniki. Dobro delo sta opravili obe obrambi z odlilčnim blokiranjem strelov. Morda smo gostujoči igralci imeli kakšen strel več, Žirovci pa nekaj nevarnih hitrih protinapadov. V drugi tretjini so, po zmedi pred golom znova odličnega Bajca, prvi zadeli domači igralci, izzid pa je bil po lepem strelu našega najboljšega strelca Jana Stražišarja hitro izenačen. Tekmo je odločila zadnja tretjina, katero smo odprli z zadetkom Silvota Komatarja izza gola. Po rezultatskem vodstvu smo uspeli umiriti igro in držati žogo v svoji posesti, rezultat pa z igralcem več, po odličnem strelu Kržiča, celo povišati na varno vodstvo dveh zadetkov.
Zmago je verjetno prinasla borba za vsako žogo, katero smo pogrešali na nekaterih prejšnjih tekmah, dobra organiziranost v obrambi ter pametna igra v napadu. Svoj debitantski nastop v najelitnejši ligi je izvrstno opravil Rok Novak, ki je suvereno opravil svoje delo. Kljub mladosti igralcev so nasprotniki prikazali dobro igro, katera bi se z nekaj sreče lahko odvijala povsem drugače, saj sta se kar nekajkrat zatresla oba okvirja golov.
Po novem letu na spored prihajajo vse pomembnejše tekme, zato upam na hitro okrevanje nekaterih igralcev, vsem pa ob tej priložnosti zaželim še lepe praznike. (SK)