UNIHOC Borovnica : FBK Insport Šk. Loka 13:7 (4:3; 2:1; 7:3)
Davor Stražišar 1+3, Robert Košir 2+2, Andraž Podržaj 3+0, Ambrož Rot 2+1, Jan Stražišar 2+0, Silvo Komatar 1+1, Anže Pristavec 1+1, Miha Petrič 1+0

Vedno zanimiv derbi s škofjeloškim Insportom tudi tokrat ni razočaral. Odprta in živahna igra je prinesla veliko lepih akcij ter še lepših zadetkov. Tekma se je končala z varno in sorazmerno visoko zmago domače ekipe, končni rezultat pa še zdaleč ne pove vsega.

V tekmo smo se podali z dvema polnima napadoma, katera delujeta vse bolj povezano. Kljub naši številčni premoči dveh menjav so nas Ločani vztrajno lovili globoko na naši polovici igrišča ter poskrbeli za dinamično srečanje od prvega sodnikovega žvižga. Kot običajno je naša igra temeljila na posesti žoge, katera je lepo krožila in ogrožala nasprotnikova vrata. Zadeli smo prvi, Insport pa na izenačenje ni čakal dolgo. Brez milosti so znali izkoristiti naše napake, predvsem na sredini igrišča, in nas tako nemalokrat razorožili z diagonalnimi podajami ter atraktivnimi zadetki.

Prva polovica srečanja bi se hitro lahko razpletala povsem drugače, kajti kar nekajkrat sta se zatresla okvirja golov. Ritem tekme se je s časom le še stopnjeval. Obrambi obeh ekip sta imeli polne roke dela. Priča smo bili dvoboju dveh izrazito napadalno usmerjenih ekip, tesen rezultat pa je poskrbel za zanimivo srečanje.

V drugi polovici igre smo predvsem po zaslugi čvrstejše obrambe prvič na tekmi lažje zadihali ter ušli na nekaj golov prednosti. Pri rezultatskem vodstvu smo lahko zaigrali še bolj sproščeno, kar je kmalu obrodilo strelske sadove. S serijo lepih zadetkov je bila tekma praktično odločena.

Kljub zaostanku in utrujenosti se Insport ni predal in odločno odigral tekmo do konca. Čeprav srečanje za nas ni imelo velikega pomena, smo dobili občutno preveč zadetkov, kateri so bili plod lepih akcij, pri katerih niti vratar kova Bajec ni mogel postoriti veliko.

Srečanje je bilo tako za obe ekipi hkrati odlična lekcija pred končnico. Splošni vtisi po tekmi so dobri, kajti igra se ne zdi odvisna od dnevne forme sicer odličnih posameznikov. Dobro igrata oba napada, zadetke dosegamo vsi igralci, vzdušje ostaja pozitivno in zdi se da le še rastemo.

bor_ins1

Z odigrano tekmo smo končali redni del letošnje sezone državnega prvenstva trdno na drugem mestu. Časa za počitek ni, saj se sezona nemudoma nadaljuje v končnico. Znana sta oba polfinalna para. Naši polfinalni nasprotniki bodo igralci ljubljanske Olimpije. Sledeči vikendi tako prinašajo pomembne obračune, na katerih bodo odločale malenkosti, vsako podcenjevanje nasprotnika pa pustilo svojo ceno. Glede na uvrstitev na sezonski lestvici prvo polfinale igramo v domači vrhniški dvorani. Kot vedno vas vabimo na sobotno tekmo, zvestim navijačem pa se že v naprej zahvaljujemo.

 

sk