Člani v letošnji sezoni nadaljujejo, kjer so ostali v 2017 – zmagovito. Na štirih tekmah državnega prvenstva so zabeležili ravno toliko zmag. V nadaljevanju si preberite, kako jim je to uspelo.

 

Zmaga za uvod v leto 2018.

Polycom Brlog : FBC Borovnica 1:10 (0:4; 1:3; 0:3)
Stražišar J. 1+3, Petrič M 1+2, Podržaj 1+2, Kržič 2+0, Vehovec 1+1, Komatar 1+1, Kohne B. 1+0, Pristavec 1+0, Ambrožič 1+0, Turšič 0+1,

Borovničani so prvo tekmo v 2018 odigrali v gosteh pri drugi ekipi Polancev. Od začetnega piska so igralce Polycoma pokrivali bolj globoko na njihovi polovici, kar se jim je obrestovalo že po parih minutah, ko so prišli v vodstvo. Igra s tremi napadi se je pokazala kot dobra taktika, saj so lahko skozi celotno tekmo ohranjali visok ritem in pobudo na igrišču, ter tako zviševali razliko na semaforju. Igralci Polycoma so bili nevarni predvsem iz protinapadov. Edini gol so Borovničani dobili po napaki v obrambi. Levji delež zmage je opravil vratar Vidović, ki je kar nekajkrat rešil Borovničane z lepimi obrambami. (AP)

Zmaga v prestolnici.
FBK Olimpija : FBC Borovnica 1:5 (0:2; 0:1; 1:2)
Vehovec 1+2, Pristavec 1+1, Stražišar J. 0+2, Kržič 1+0, Kohne B. 1+0, Komatar 1+0
Člani so tokratno tekmo odigrali v Ljubljani, kjer jih je gostila Olimpija. Začetek tekme je prinesel uravnoteženo igro, vseeno pa so povedli Borovničani. Igra je bila na momente dokaj raztrgana, gostitelji pa so imeli precej težav pri zaključevanju akcij, saj jih je do zadetka nemalokrat ločil le bolj zbran zaključek. A na to se gostje niso preveč ozirali. Dogajanje so skozi celotno drugo tretjino odlično nadzirali in v zadnjih 10 minut vstopili z rezultatom 3:0. Takrat so sicer zanesljivega  Petriča premagali z odličnim strelom pod stičišče prečk in tekma se je ponovno razživela. Olimpija je močno pritisnila, a je odlična obramba zadržala napade, svoje je dodal še Petrič, ki se je moral na trenutke močno potruditi, da so Borovničani zadržali prednost dveh zadetkov. K sreči so člani izkoristili prosti strel in presekali nalet Olimpije, za zaključek še enkrat zatresli mrežo Olimpije zasluženo zmagali. (ŽP)

V Idriji komaj do zmage.

Floorball klub Žiri : FBC Borovnica  3:4 (0:0; 2:2; 1:2)
Podržaj 1+2, Vehovec 1+1, Kohne B. 1+1, Kržič 1+0
Članska gostovanja v Idriji so že tradicionalno zahtevna in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Že sam začetek tekme je nakazal, da bo le-ta izenačena, kar se je skozi celotno tekmo tudi potrdilo. V prvi tretjini sta imela glavno vlogo vratarja, katera sta držala ekipi v začetnem položaju, saj sta obranila kar nekaj poskusov, nemalokrat pa jih je rešil tudi okvir vrat. V drugi tretjini so do prednosti prišli Borovničani, na klop pa so z minimalnim vodstvom prišli Žirovci. ki so dvakrat kaznovali nezbranost v obrambi.
V zadnji tretjini se zgodba ni bistveno spremenila, priložnosti so deževale na obeh strani, Petrič pa je poskrbel, da se Žirovci niso mogli odcepiti na varno prednost. Pri rezultatu 2:2 so imeli Borovničani priložnost za powerplay gol, a je Novak z izjemnim strelom presenetil borovniško obrambo in povedel Žirovce v vodstvo. Še 10 minut pred koncem je bil rezultat 3:2 za domačine, ko so v roku minute gostje postavili stvari na svoje mesto. Kljub hudim pritiskom je obramba gostov zdržala in vpisala novo zmago. (ŽP)


Po preobratu v zadnji tretjini zmaga Borovničanov!
FBC Borovnica : Insport mladi  7:6 (1:2; 1:2; 5:2)
Podržaj 1+3, Vehovec 3+0, Korošec 1+2, Kohne 1+0, Kržič 1+0, Ambrožič 0+1, Bizjak 0+1

Prva tekma po povratku Benjamina Bajca (vskočil je zaradi poškodb obeh vratarjev) se je po drami končala z zmago 7:6 proti mlajši ekipi Insporta. Ločani so bili precej boljši tekmec in je pri rezultatu s 4:1 vse kazalo na zmago gostov. Domači pa so bili drugačnega mnenja in do konca tekme spreobrnili rezultat.
“Po določenih menjavah v petorki smo začeli igrati vedno bolje in ločane prisilili v igro na njihovi polovici pri čemer so bili zelo nevarni v proti napadih. Odlično smo odigrali predvsem zadnih 20 min, ko smo dosegli kar 5 zadetkov pri čemer smo izkoristili power play ter dvakrat zadeli v igri 6 na 5,” je po tekmi povedal Tilen Vehovec.
Vsekakor veseli dejstvo, da se je po polletnem premoru vrnil naš Beni, za kar se moramo zahvaliti tudi Floorball zvezi za ugojeno prošnjo. (TV)

 

Naslednja tekma je na sporedu že v soboto, 17.2.2018, ko na Brezovici gostimo Polansko Bando. Pred to tekmo je na sporedu tudi mednarodna ženska tekma; naše članice gostijo ekipo iz Zell am See-ja. Tekma članic se začne ob 13h, tekma članov pa ob 16h. Vabljeni!