UNIHOC Borovnica 4:3 FBK Insport mladi (2:0, 1:1; 1:2)
Strelci: Anže Pristavec 2+0, Silvo Komatar 1+0, Andraž Podržaj 1+0

Tretje kolo letošnjega ligaškega tekmovanja je postreglo s tremi izenačenimi tekmami. Igralci UNIHOC Borovnice smo na domačem terenu pričakali drugo ekipo škofjeloškega Insporta, novince v 1. SFL. Po dobri predstavi proti Žirovcem ter ekipi Polanske bande, smo tokrat pokazali povsem drugačen obraz.

Tako mi kot Ločani smo obračun začeli precej zadržano. Naša igra je bila daleč od suverenosti videne na preteklih tekmah, igralci Insporta pa so se nemudoma postavili v čvrsto obrambno postavitev ter priložnosti skozi celotno srečanje iskali v hitrih protinapadih. S tem so nam ponudili veliko prostora na sredini igrišča, kjer smo lahko gradili napade in ohranjali žogo v naši posesti, vendar igra nikakor ni stekla po naših željah. Vse se je odvijalo prepočasi, streli pa so bili dobro blokirani. Sredi prve tretjine smo uspeli zadeti, ter zadetek prednosti ohranjati skozi celotno srečanje.

Zdi se, da je tekmi vseskozi manjkal športni naboj. Predvsem srednja tretjina ni ponudila veliko borbenosti ali kombinatorike. Delovali smo preveč neusklajeno, na trenutke neodločno in nezbrano tako v napadu, kot tudi v obrambi. Mlada ekipa Insporta z izkušenimi posamezniki nam je vseskozi dobro parirala in bila na trenutke celo nevarnejša. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj so nas nasprotni igralci utesnjevali ter nam povzročali nemalo težav pri organizaciji igre. Zadnja tretjina bi se lahko kaj kmalu končala tudi drugače.

Kljub slabemu dnevu in nezreli igri smo vknjižili nove pomembne točke ter s tem ostajamo edina ekipa s popolnim izkupičkom. Zmagi navkljub nas čaka veliko dela. Naslednji vikend nas na vedno zanimivem obračunu pričakujejo večkratni državni prvaki prve ekipe Insporta, kjer si podobne igre ne bomo smeli privoščiti.

SK