UNIHOC Borovnica : FBK Olimpija 9:5 (0:2; 3:2, 6:1)
Jan Stražišar 4+0, Rok Korošec 1+3, Robert Košir 1+2, Anže Pristavec 2+0, Ambrož Rot 1+0, Aleš Kržič 0+1, Davor Stražišar 0+1

Prva polfinalna tekma 1. SFL je postregla s sobotnim ‘Clásicom’ ekip obrobja Ljubljanskega barja. Kot se za polfinalno tekmo spodobi, je šlo za napeto in izenačeno srečanje, kjer so odločale malenkosti. S preobratom v zadnjem delu srečanja je zmaga ostala doma.

Našo prvo tretjino lahko mirno označim kot katastrofalno. Igrali smo brez pravega sistema in energije. Redke akcije smo zaključevali s slepimi naboji, nekajkrat stresli stative gola in celo zgrešili najstrožjo kazen. Medtem so gostje dvakrat izkoristili zmedo v naši obrambi ter zasluženo povedli. Prednost s prvega dela srečanja so Ljubljančani ob prekinitvi celo okrepili, nato pa jo dolgo varno ohranjali. V zadnjo tretjino smo se bili prisiljeni podati odločneje. Borbena igra v kombinaciji z nespametnimi prekrški in izključitvami nasprotnika nam je odprla pot do izenačenja. Naši razigrani igralci so strelski pohod neusmiljeno nadaljevali ter naredili tretjino rdečo. Po zaostanku dveh zadetkov in neuspelih prodorih na postavljeno domačo obrambo, gostom ni preostalo drugega, kot igra brez vratarja. Rezultat se je do konca tekme samo še povišal.

Olimpija je celotno tekmo prodirala predvsem s preskok igro po ogradi igrišča, medtem ko naša igra tisočerih podaj dolgo ni obrodila sadov. Do samega zaključka tekme nismo ne eni ne drugi prikazali veliko izdelanih akcij. Zadetki so večinoma, z nekaj izjemami, padali po zmedi in odbitkih. Tokrat so nas pred porazom rešili predvsem odlični posamezniki, kateri so napolnili nasprotnikovo mrežo.

Od zadnje medsebojne tekme so zeleno-beli naredili opazen napredek. Prikazali so predvsem veliko večjo borbenost ter željo po zadetku. Neprestano so bili nevarni, hkrati pa utrdili obrambne vrste. Ob prekinitvah so ostali zbrani in večino tekme odlično posredovali pri nevarnih situacijah, kar jih je dolgo držalo v vodstvu.

Sodnika sta imela težko in nehvaležno nalogo. Šlo je za grobo igro z veliko vložki, katere na tekme enostavno ne sodijo. Tekom srečanja so se strasti le še zaostrovale. Močna moška igra je vse večkrat prestopila mejo zdravega okusa z zahrbtnimi potezami in pravokacijami. Tekma je bila nekajkrat zaradi prevročih strasti tudi prekinjena. Zdi se, da je bilo ključnega pomena ohraniti mirno glavo in pametno odigrati srečanje do zadnje sirene.

Kljub zmagi nas čaka veliko dela. Olimpija nas že v soboto izziva na povratno srečanje, katero nam lahko, ob morebitna zmagi, že prinaša vstopnico v veliki finale. Vsaka podpora s tribun je več kot dobrodošla. Vse vas vljudno vabimo tudi na povratni obračun, kjer vam obljubljamo borbo do zadnjih moči. (SK)