UNIHOC Borovnica : FBK Polanska Banda   4:10 (3:2, 0:3, 1:5)
V prvi tekmi novega leta smo se pomerili z ekipo Polanske Bande na kateri smo igrišče zapustili sklonjenih glav. Polanci so bili boljši z rezultatom 10:4.

Že po prvi minuti so se znašli v zaostanku, ko je Lavtar pometel pajčevino z desnega kota Bajčevih vrat. Odgovorili so preko Jana Stražišarja, ki je iz prostega strela izkoristil nepazljivost gostujoče obrambe. Lavtar je v 10. minuti ponovno premagal Bajca, tokrat iz neposredne bližine s strelom iz voleja. V 13. minuti je Novak po podaji Pristavca zaključil protinapad, rezultat pa je v 16. minuti povišal Filipič.

Druga tretjina je bila v domeni gostov, zadeli so preko Ržka z igralcem manj, Pustavrha z igralcem več in Lavtarja. Domačini so si v tej tretjii priigrali bore malo priložnosti.

V zadnji tretjini so imeli domači nemalo problemov s pehodom v napadalno polovico, saj so gostje vršili pritisk po celem igrišču. Gostujoča ekipa je zadetke dosegala pretežno iz protinapadov. Svetla točka zadnje tretjine je bila igra z igralcem več, kjer je izigranost obrambe Polanske Bande v zadetek pretvoril Jan Stražišar.

Borovnica je Polanski Bandi konkurirala le dobrih 20 minut. Kljub temu, da je na tekmi nastopila brez 4 igralcev bo potrebnega še kar nekaj dela v napadu in predvsem obrambi, da v prihajajočih tekmah iztržijo pozitiven rezultat in čimboljšo uvrstitev po rednem delu.

Do konca rednega dela so še 4 tekme, Borovnica je trenutno na drugem mestu. Naslednja tekma jih čaka v soboto 21.1. ob 14:30 v dvorani Poden proti ekipi Insport mladi. Vabljeni.