FBK Olimpija : UNIHOC Borovnica 1:7 (1:1; 1:4, 0:2)

Drugo polfinalno srečanje zelene Olimpije in rdeče Borovnice ni ponudilo ponovitve borbe izpred tedna dni. Šlo je za počasno igro brez velikih vložkov. Poškodbe igralcev so okrnile zasedbi obeh postav. Krajšo so potegnili ljubljančani, kateri že celotno sezono tvegajo z igro brez rezervnega vratarja. Odsotnost poškodovanega Snedica je zato med vratnicama domačih nadomeščal sicer napadalec in nekdanji vratar grosupeljskega kluba Ahlin. Kljub odsotnosti dveh pomembnih igralcev našega kluba, brez katerih bržkone ne bi zmagali prvega polfinalnega srečanja, smo bili v ogromni prednosti.

Tekme znova nismo začeli najbolje. Prvih nekaj minut praktično nismo ustvarili priložnosti, domači igralci pa so bili z žogo le malenkost podjetnejši. Redke priložnosti so se končale neuspešno.

Zmagovalca tekme je določila druga tretjina, katero smo prepričljivo dobili. Hitro prejet zadetek, po izkoriščeni krasni podaji izza našega gola, nas tokrat ni zmedel. Ob prednosti igralca več smo rezultat izenačili, sledilo pa je uničenje domače obrambe. S hitrimi in natančnimi streli smo prerešetali domačo mrežo, čemur je sledil miren razplet srečanja.

Grenak priokus sicer mirni igri so pustile le obojestranske pravokacije, katere na športna igrišča enostavno ne sodijo. Srečanje sta odlično vodila tuja sodnika, katera sta hitro pokazala kriterij, od katerega nista odstopala. Vročekrvnost in prekrške sta kaznovala ter tako poskrbela, da se srečanje ni prelevilo v nešporten spopad.

Kljub zmagi, uvrstitvi v finale ter s tem možnostjo branjenja lanskega naslova, s tekmo ne moremo biti povsem zadovoljni. Do želene predstave nas ločijo malenkosti, vendar le te lahko odločijo tekme. Majski finale je z vsakim dnem bližje, nas pa čaka še obilica dela. Finalnega nasprotnika še nimamo, a se z njim ne obremenjujemo. V vsakem primeru bo šlo za napeto in izenačeno srečanje. Ob tem si verjetno vsi želimo predvsem zdravja ter sanacijo poškodb igralcev vseh ekip finalnega dne.

Se vidimo na finalu!

 

sk