UNIHOC Borovnica : FBC Žiri 19:4 (6:1; 7:1; 6:2)
Andraž Podržaj 2+5, Robert Košir 4+2, Anže Pristavec 3+2, Rok Novak 1+4, Davor Stražišar 4+0, Rok Korošec 2+2, Miha Petrič 1+2, Silvo Komatar 0+2, Ambrož Rot 1+0, Jan Stražišar 1+0

Povratna tekma z Žirovci ni ponudila pričakovanega boja, kot smo ga bili deležni na prvem medsebojnem srečanju. Že tekom ogrevanja pred tekmo je bilo moč predvideti potek srečanja, saj so gostje na Vrhniko prišli zgolj z eno samo menjavo.

Tekma se je začela po pričakovanjih. V veliki večini srečanja je žoga v borovniški posesti iskala varno pot v nasprotnikovo mrežo. Gostje so težko dohajali domače kombinacije ter le redko prihajali do žoge. Edino pravo priložnost za zadetek so jim ponujali hitri protinapadi, kateri pa so se večkrat izkazali za dvorezen meč, saj so ob napačni potezi odprli še več prostora v obrambnih vrstah. Kar nekajkrat se je izkazal mladi gostujoči vratar z obrambo ali pa branilec z dobrim blokiranjem strela. Glede na situacijo in hitro odločenost tekme nismo videli veliko atraktivnosti, požrtvovalnosti ali neizprosne borbe.

Srečanje je potekalo mirno, brez grobosti, posebnosti ali nešportnih potez. Tekom tekme je tudi pristop domače obrambe nekoliko popustil ter nasprotniku dovolil nekaj lepih častnih zadetkov. Srečanje se je končalo z neklasično visokim rezultatom. Verjetno bi si prav vsi želeli bolj izenačeno in pestrejše srečanje.

Ob prikazani predstavi se posameznikov ne zdi potrebno izpostavljati. Prav vsi igralci smo v statistiko vpisali nove točke, kar se v našem športu ne zgodi prav pogosto.

članek slika bor - žir
Naslednja in tudi zadnja tekma rednega dela letošnjega državnega prvenstva nas čaka že jutri. Ponovno igramo v domači vrhniški dvorani. Tokrat gostimo škofjeloški Insport, s katerim si bomo popestrili velikonočni večer. Kljub že zagotovljenemu drugemu mestu na sezonski lestvici se nam obeta vedno zanimivo srečanje. Tudi tokrat seveda vljudno vabljeni v OŠ A. M. Slomška ob 19 uri.

 

sk